Hey!look here =)

12.5.09

Love story kamu macamana?

Wah...seorang orang di rumah sewa sekarang niiii....sunyi gilaaaaaaaa...tiba2 aku berharap jiran bawah rumah aku ni pasang lagu kuat2 macam selalu...huhu...rindu riuh rendah.....tiap semester mesti aku balik lambat...haih...tak bestnyaaa.....tapi ada hikmahnya juga aku tersalah beli tiket tempoh hari...dapat juga aku perbetulkan proposal dan hantar pada Dr.Hayati..legaaaa....syukur things went so well so far...tapi ada lagi benda perlu diurus...hadoih....xpa2......jangan fikir benda tu susah..bila fikir susah..jadi susah la nanti...hehehe...ummi selalu cakap macamtu pada kami..sometimes betul jugakkan?...hurmmm....

ohya....pernah tak baca entry/blog sesiapa dalam dunia cyber ni dan bila baca blog orang tu kita rasa macam life dia terlalu perfect??....yes TERLALU..dan sometimes leh pulak kita jeles...bertuahnya diaaaaaaa....hehehe...

well...aku mengikuti satu blog ni....kalau dia ada entry baru memang aku terus klik dan baca lah...dan terus komen..sampaikan aku adalah antara top commentor di sana...waaaah...u know la kan when u read something and u wanna say something about it...hehe...

ok..apa yang aku rasa bila baca blog tu..1st the story background...sangat dekat di hati...aku tau tempat2 yang dia sebut tu...good lah kan...dan kisah cinta dia sangat familiar....sebab aku pernah dengar cerita sebegini in real life...tapi kadang2 terasa macam hidup dia terlalu sempurna..dan one thing yang orang nak baca blog dia ialah wajah yang dirahsiakan..dia akan blur kan gambar atau tunjuk sipi saja...tapi tengok daripada gambarnya...she looks cute...dari cerita dia...she looks smart...has a very good family background...loaded family...everything is good la...ya..sometimes i wonder..betul ka cerita dia neh...she just LUCKY in everything she does....lebih2 lagi love story dia...her BF sangat la gentleman..macam jelmaan sifat2 putera raja gitu...huhuhu...tapi aku layan jugak la blog tu..

sehinggalah waktu petang tadi aku terjumpa blog lain pulak yang membuat pendedahan blog yang aku minat tu.pendedahan yang menunjukkan seolah2 owner blog tu menipu..making up stories sebab gambar2 yang dia kebanyakannya google...erm...then rasa tertipu la kejap..dalam hati aku pon tersedih...huhu...

well.....teringat kata2 kawan aku bila aku introduce blog tu pada dia..my friend said he like the blog tapi macam the owner make things here n there....well...itu pendapat masing2...hehehe...aku rasa rata2 pembaca blog dia akan setuju kalau aku cakap yang cita blog dia macam novel.....

ermmm...aku rasa tak mustahil cita cinta in real life macam novel...cuba cerita kisah cinta kamu....mesti touching...cuma kamu saja taknak cerita...biarlah rahsia kaaaan....hehehehe....aku tak berapa nak pandai berkongsi cerita cinta.......segan lah...i know my BF...kelakar dia macamana...bila dia risau macamana..bila dia sedih...bila dia romantic..bila dia marah....he is what he is...kenangan2 yang aku lalui sangat indah..nak cita lebih2 segan pulak...lebih2 lagi classmate baca my blog nowadays..

well....adakah owner blog itu menipu?..if yes...sedih la juga..she dont have too...dan cerita her BF yang interested in Islam tu la yang mendapat perhatian umum...tapi jikalau kisah orang tu benar..its good...hope she will be ok n happy...i just enjoy it as a blog....to judge is it true or not...terpulanglah~~

2 komen masuk:

H E L A N G berkata...

Siapalah blogger tu? Angan-angan mat jenin btul =)

anyway, love is just go on its way..
Kadang-kadang kita kena keep secret ttg our love story. I mean not until the person got married la hehe..

Alya ^ Marlyna berkata...

neesa...i pun ada perasaan mcm tu juga. mmg i suka baca blog dia. becoz somehow im in a same situation wit her. cuma now bf dia yg non muslim. tp sy pula the other way around (tp alhamdullilah i dah convert)...

bila dia letak pix dia mmg tak claim itu pix dlm cerita tu. tp kita sebagai pembaca secara tak lansung dah assume itu pix yg dia amik kan. i tak tau nak ckp mcmana..cuma i rasa cara terbaikk wokk hehe..tanya dia direct..kan kan..kan

 
Aim for 50! - Simpl3 Grey Template - Design by [P0L5K4H4CKR3W]