Hey!look here =)

17.5.09

Tamu putatan(entry tertangguh)

Arini ari ahad...ada TAMU di Putatan...TAMU ni macam pasar tani la kat semenanjung...jualannya dari makanan...sayur-sayuran..buah-buahan..baju...ikan masin...dan lain2 lah...huhu...

Pagi tadi umi,Aunt Milah, Bapa dan nenek nak p Tamu..so aku pun join sekali..dah lama tak pegi kan...lagipun nak p cari martabak...i dont know what to write here...lets look some pix...sambil2 tu ak cerita...
Ni Aunt Milah sedang membeli tapai....
Ni saja amik gambar..ni bahagian jual makanan...
Inilah sagu...yang dimasak menjadi ambuyat...yang menjual ni pun saudara kami juga..org Bisaya...bila cakap orang Bisaya ja..InsyaAllah kami kenal..mesti ada sangkut paut..paling kurang pun..datang dari kampung yang sama..sebab dulu2 masyarakat lebih cenderung kawin sesama saudara...bahkan ummi dan bapa aku pun sebenarnya saudara jauh...tapi dah sampai generasi kami ni...kebanyakannya dah kawin campur...erm...next pic please...
Madam!...mood dia baik kali ni..so dia sangat sporting kali ni...
Ini pun ada...

nway...enjoy the pix!---unfinished entry actually.

1 komen masuk:

Alya ^ Marlyna berkata...

uarghhhhhhhhhhh i miss my putatan beloved hometown! uarghh uarghh..those pix telah mengubat sedikit rindu....:(

kalau balik sabah mmg tiap hari minggu pi tamu putatan ni..sbb sgt close dengan rumah :(

 
Aim for 50! - Simpl3 Grey Template - Design by [P0L5K4H4CKR3W]