Hey!look here =)

30.4.09

Apa? III

Alhamdulillah..arini genap lima paper sudah diambil..cuma tinggal satu lagi...ianya 6hb May 2009 hari Rabu ya..ianya minggu depan dan ada jarak lima hari...fuh.....

sebenarnya aku bersyukur sangat2...sempat diselamatkan dari situasi panik...apa cerita sebenarnya?..ok..ini adalah ibarat membuka pekung di dada..pekung tu apa eh?...bekung tau la...org pakai bekung d dada?...huh??..apa aku taip ni..hahaha...

ok im going to tell u stories...im totally careless and careless...thats me..aduiii...the point of sharing all this is to be reminder..."dont do this in future"

cerita 1...hehehe..cam nabil eh...i like nabil~...go go bang bil!

Aku dah tersilap hari exam...exam KPT pada ari Isnin dan exam Genetics pada ari Selasa...aku punya la percaya dalam kepala yang ari Isnin exam Genetics..ari selasa exam KPT...sudah terbalik!...haaaaaa...aku cuma sedar selepas cik sue cakap pasal kalkulator memang kena bawak ari selasa..sebab pengiraan utk Genetics la kan....haaaaa....aku sedar tu pada malam ari ahad...beberapa jam sebelum paper keesokan aritu....hoho...padan muka aku..orang bagi slip exam x check betul2.....tapi bersyukur gila la time tu....masih sempat dan terselamat!tapi...kecuaian tidak berakhir di situ...ada lagiiiiii......

cerita 2..

pada malam 29hb...aku chat ngan dak Zihah..dia cakap pasal dia nak balik kg lepas exam esok...which mean 30th la kaaan....then aku pon terkeliru sendiri...eh,esok dah 30hb ka??....haaaaaaa...malam tu baru nak mula baca utk paper esok....huhu....seb baik x banyak fakta...sekali lagi aku rasa aku telah diselamatkan....Ya Allah...syukur2...tanpa kawan2..siapalah aku...hohoho...mereka geleng2 paler je ngan perangai careless aku neh...aku lagi la rasa teruk wey...tapi salah sendiri jugak..napa x check slip betui2....selalu amik mudah..isk....kelemahan yang harus diubah nih....

maka dengan itu...aku harus buat sesuatu..lalu aku buat kalendar besar2....utk bulan lima ni..sebab banyak yang penting bakal berlangsung bulan Lima ni...aku masih ada exam lagi..last paper...then aku ada pembentangan proposal..kena rancang jugak masa bila nak ke library utk betulkan apa yang perlu dan kena fikir aktiviti..buat soalan pre and post test lagik...aduii...dalam masa lima hari..kena study utk plant physio dan prepare utk presentation..mampukah aku....??...insyaAllah...kemudian..sebelum balik Sabah..kena plan bila nak p beli, borong kain2...beli apa2 barangyang dah dipesan oleh makcik2 ku...aduiii...ada ka orang sudi temankan aku nih..bila masa pulak nak ke rumah aunt di Gombak...nak g jumpa si dia lagi..hehehehe...aku ingat aku banyak masa..rupa2nya tak cukup masa jugak la...aduiii...

malam ni insyaAllah aku akan start study...tapi sebelum tu layan satu movie dulu...KungFu Panda..watcha!!...akhirnya...hoho...org lain plak sibuk tengok cita Kliwon di tv3...aku setuju la dengan tulisan Ustaz Hasrizal pasal lambakan cita hantu..malam jumaat plak tu..ceh...huhu...aku malas nak join...nanti bila sorang2...boleh pulak imagine memacam...baik tak yah tengok kan?...langsung x terfikir apa2...

apa2pun...begitulah entry kali ni...sedang bergema lagu ingin pulang~ ingatan terus melayang kepada...di sana...

salam!

5 komen masuk:

hasni berkata...

wei
napa careless sngt ni
aku y bc entry ini plak y bediri bulu roma
seram seh
hehe
wei
ko jgn guna pkataan pulang itu
aku menci aku menci!!
jeles xdpt balik:-(

ummul berkata...

neesa!!!

waaaa takut pesent proposal!!!!!!



=(

bvlgarigirl @ Arianna berkata...

tersilap paper adalah sangat menakutkan tauu...mati la kalau bila kertasa soalan dah depan mata baru perasan =)

@Fr!^n@ berkata...

neesa... next time be careful k..
rumet takde satu course eyh..
btol.. after this kene buat kalendar besar2.. so clear n tau ape next paper.. ;)

teringat time me kat tganu... b4 balik cuti sem sure kene beli kain jugee... heee.. :P

do take care neesa.. caiyook.. ;)

neesa_jun berkata...

#hasni
mek, lek bah ko...ni bukan cita seram...haha..mulih jua ko tu nanti...sabar yaa...

#ummul
huhuhuhu....waa xtau nak present apa ni ummul.....

#Arianna
seb baik la terselamat aritu....adesss...

#Base
yup..semua course sastera...me ja course lain..huhu...thanks base!...caiyooook...

 
Aim for 50! - Simpl3 Grey Template - Design by [P0L5K4H4CKR3W]