Hey!look here =)

24.11.11

Before balik

No exam tomorrow so that also mean Im free!!..bukan free tiada harga aa..haha..jadi plan hidup saya sekarang adalah memenuhi tanggungjawab dengan balik ke pangkuan keluarga di kampung.Tambahan pula my uncle getting married this weekend yaw! dont know what to expect tapi for sure kena berkerja keras untuk memastikan majlis berjalan lancar (duii..skemanya ayat)

Since i'll be away for 4days..so i wanna make sure tiada kain busuk belum dicuci..tiada pinggan mangkuk yang tinggal di sink...yang paling penting.....fridge dikosongkan dari sebarang makanan yang sudah expired...much to my surprise, almost half of those items in the fridge sudah expired dan masih belum di makan...saya beli 10 biji telur dan it remains 10..expired date dia adalah 4hari lalu...paling hebat...tauhu jepun sudah expired 3 november lalu...wergh!...what a waste...membazir itu amalan Syaitonnnn! ish3.....

Saya sangat ghairah kalau shopping barang makanan...tangan gatal ambil itu ini...idea mencurah-curah mo buat itu ini...shushi la..pasta la..tomyam la..kek la...last2 balik rumah..penuh fridge, penuh kabinet...idea2 tu lesap ditelan kemalasan.haha...sampai la barang2 tu expired. Kalau saya buat pun, mesti saya hanya makan sedikit saja..the rest simpan dalam esbok..last2..macam naik berkulat..berbau saja fridge...tu la kekurangannya bila tinggal alone..tiada tukang makan..so, please understand kenapa orang bujang seperti saya lebih suka makan diluar... =) betul tidak bachelors n bachelorettes sekalian?? hahaha...geli.geli.

One more task sebelum balik adalah...gantung langsir...know what?saya sudah tinggal rumah ni for 11 months baru sekarang mo pasang langsir..haha...kalau ada peminat ni, sudah lama dorang boleh freely intai..but sebenarnya i never bothered to pasang langsir sebab pagar yang keliling rumah ni sangat tinggi...namun atas kesedaran possibility orang still boleh nampak saya berjalan2 di rumah ni...wuhuu..jadi i've made some effort pigi cari langsir...now kena iron cantik2 spray febreeze sket..dan gantung.....after that, i can walk around freely.. not to mention in any condition.. =P

Bah, got to go.





6 komen masuk:

cikguden berkata...

nak jadi peminat. hehe

محمد رازيق berkata...

hati-hati balik kampung :)

ZORA berkata...

hahaha..lngsir itu penting..:)

afzalsukasuki berkata...

haha skodeng kang baru tau.hahaha

Juliet_iRa~" berkata...

hehehe..;p

mmg dah sll kena skodeng..heee

neesa_jun berkata...

haha...thanks all...

cikguden:peminat??oh..susah2 jer...huahuahua

mohd razik:thanks...eh..aku pndai baca jawi.haha...

zora: betul3...br tersedar kepentingannya..haha..

afzal: ko nak tumbuh ketumbit ka??haha

Juliet_ira: huahuahua...xrela di skodeng =P

 
Aim for 50! - Simpl3 Grey Template - Design by [P0L5K4H4CKR3W]